FÖRENING

FUNKAR FÖR ALLA

Träning skall vara rolig och utvecklande.
Bolley och Swing Ping Pong förmedlar känslan att lyckas och alla kan träna i sin egen takt och efter sina förutsättningar. Motorik, koordination, reaktion, balans och koncentration övas upp lika väl som timing och bollkänsla.

Fördelar:

Rolig
Uppmuntrande
Utvecklande

Glädje med boll

Bolley och Swing Ping Pong är pedagogiska redskap som ger en repetitiv och rolig träning där alla får mycket bolltid. Mängden tillslag, kast och tillfällen att fånga en boll blir stor eftersom den hängande bollen kommer tillbaka framför dig.

Hög aktivitet

Tränar du med en person åt gången är det enkelt att fästa redskapen i en dörrkarm. Med några Bolley och Swing Ping Pong i målribban, gymnastikbommen eller under ridåväggen kan många vara aktiva när de annars skulle ha stått i kö och väntat på sin tur. Detta blir ett uppskattat inslag vid stationsträning och man kan själv se hur man blir skickligare och skickligare genom träningen. Med Bolley upplever barn som är bollrädda att det är roligt med boll och fler vågar också prova på att nicka en boll.

Var?

Bolley och Swing Ping Pong används bl.a. i föreningar där träning av motorik och koordination med bollar uppskattas.

Sätt upp

Sätt en förlimmad kardborrebit i dörrkarm eller tak. Två kardborrebitar ingår i varje förpackning. ”Gnugga fast” redskapet mot kardborrefästet. Vill ni fästa träningsredskapen runt en ribba, bom eller gren kan ni beställa vårt lättanvända ”Attach Bolley & Swing Ping Pong” band.

        

Enkla att använda!

Swing Ping Pong: Dra ner pingisbollen till navelhöjd och inled med att hålla pingisracketen mot magen – ”backhandslag” – och slå försiktigt mot bollen.
Prova att räkna slagen tillsammans! Testa att slå med andra handen! Höj bollen till ögonhöjd för att träna andra muskler.
Obs! Snurra ratten medsols för att veva in linan/bollen.

Bolley: Snurra ut/upp bolleylinan som sitter runt den platta trådrullen i kardborredelen. Sparka bollen på volley eller gör bredpassningar med lång lina. Träna handbollpass, basketpass, volleyserve, inkast och att studsa, puffa, boxa, fånga eller nicka bollen.

 

Övningar och inspiration

Övningarna kan göras väldigt enkla och utvecklas efter hand.
Du kan ladda ner en pdf med övningar & inspiration och en annan pdf med produktinformation som finns på hemsidan!

Youtube Videos

SWING PING PONG
Så här fungerar Swing Ping Pong: https://youtu.be/y4kNu5mNvtQ
Swing Ping Pong i pingisklubben: https://youtu.be/VEIx2QyXNGI

BOLLEY
Så här fungerar Bolley: https://youtu.be/p4dtcs7vfJU
Handboll med Bolley: https://youtu.be/dKv9aIQtgSg
Rörelseglädje när den är som bäst! https://youtu.be/UQPhYrH5Fcs
Bolley och Swing Ping Pong i idrottshallen: https://youtu.be/CAAqv6bUDJg

Kommentarer

Hej!
Det gick strålande och Swingen blev kanon.
Det fanns ungdomar som enl. lärare, assistenter normalt inte vill göra någonting men nu var helt fascinerade och kunde bolla över 100 slag innan de missade och ville inte gå därifrån.
/Mvh Sven I, IK Juno i Avesta

Vi ser att pingisskolebarnen kommer snabbare till bord när de övat med Swing Ping Pongen. Också bra när vi får skolor på besök och andra prova på dagar!
/Världens Pingisdag, Borås

Vi har äldregrupper på besök med strokedrabbad. Då är Swing Ping Pong ett viktigt träningshjälpmedel!
Hammarby Bordtennis

Patent

Bolley och Swing Ping Pong är patenterade och svensktillverkade träningsredskap för barn med och utan funktionsnedsättning, personer med förvärvad hjärnskada och äldreträning.

Forskning

Högskolan i Halmstad har utfört en forskningsstudie med Swing Ping Pong inom habiliteringen. Enligt forskningsrapporten ger den repetitiva träningen med Swing Ping Pong bl.a. träning för motorik och öga/handkoordination och möjligheten att känna livsglädje.
Läs mer ((om forskningen))

Bilder

 

 

Bolley

Bolley fäst med förlimmad kardborre.

Bolley fäst med Attach Bolley & Swing Ping Pong band.

Bolley i dörröppningen.

Bolley i idrottshallen.